Ugrás a főmenühöz Ugrás a tartalomra

Mit tehetünk érte?

Mindenekelőtt leszögezzük, hogy ez a projekt nem szociális indíttatásból jött létre. Nem célja az elektronikus szolgáltatások területén működő szervezetekre és vállalkozásokra költséges informatikai megoldásokat ráerőltetni a társadalmi befogadás és a szolidaritás egyébként valóban nemes eszméire hivatkozva.

Mi pusztán arra vállalkozunk, hogy amennyire lehetséges, igyekszünk a vállalkozások látókörét tágítani, másképp fogalmazva az akadálymentesítés ügyét közelebb hozni hozzájuk, hogy amennyiben informatikai fejlesztést terveznek a jövőben, azt már az itt leírtak szellemében tegyék, hiszen ha már a tervezéskor beleépítjük a készülő weboldalunkba, webes alkalmazásunkba az akadálymentesítés elveit, akkor költséghatékonyan képesek leszünk elérni egy korábban láthatatlan vásárlói csoportot.

A webes világ egyik alapvetése, hogy honlapunkat, felhasználói felületeinket legfeljebb két évente meg kell újítanunk, annak érdekében, hogy frissek és korszerűek maradjunk. Ez az akadálymentesítés szempontjából jó hír, mert az jelenti, sosem késő elkezdeni. Minden vállalat és szervezet életében eljön a megújulás ideje, és minden megújulás egy remek lehetőség arra, hogy egy új, korábban nem ismert dimenzióval gazdagítsuk a webes jelenlétünk fejlesztéséről alkotott képünket.

Mindez némi figyelmességen és rugalmasságon kívül nem kerül semmibe, mert kizárólag olyan elvárásokat támaszt a szolgáltatóval szemben, melyeknek akkor is érdemes megfelelni, ha az átlagos felhasználó számára tervezünk weboldalakat. Ha tehát akadálymentes weboldalakban gondolkodunk, akkor minden felhasználó érdekét szolgáljuk, tekintettel arra, hogy a fentebb említett fejlesztési alapelvek az általános felhasználó élményt is javítják.

Oldal tetejére