Ugrás a főmenühöz Ugrás a tartalomra

Bevezető

Az akadálymentesítés filozófiája

Egyenlő igényekhez egyenlő szolgáltatást

Ezt a projektet azzal az alapvetéssel hívtuk életre, hogy a különféle fogyatékosságokkal élők a közvélekedéshez képest sokkal tágabb és sokszínűbb társadalmi csoportja egy ugyanolyan jól körülhatárolható fogyasztói csoportot képvisel, mint bármely más, egészségesnek nevezett fogyasztói réteg. A fogyatékkal élők szükségletei és igényei alapvetően ugyanazok, mint egészséges társaiké, azzal a különbséggel, hogy mivel náluk kevésbé mobilisek, még fokozottabban rászorulnak az elektronikus és más „távszolgáltatásokra”, mint az átlagember.

Amennyiben ezt az alapvetést elfogadjuk, azt is be kell látnunk, hogy a különböző fokú fogyatékossággal küzdő embertársaink tényezők, mégpedig nem is elhanyagolható tényezők az elektronikus szolgáltatások és az e-kereskedelem világában. 

Egy technológia mindenkinek

Valljuk, hogy a technológiai megoldásokat, funkcionalitásokat egyetlen oldalon, szolgáltatáson belül nem bővíthetjük vagy szűkíthetjük aszerint, hogy az átlagos vagy a nehézségekkel küzdő felhasználóhoz kívánunk-e szólni. Az akadálymentesítés ideális megvalósulási formája az, ha egyetlen felületen kínáljuk ugyanazokat a funkcionalitásokat mindenki számára. Ez a leggazdaságosabb, és a felhasználó számára legbarátságosabb megoldás.

Oldal tetejére